Morotsmuffins med frosting

koket.se
Morotsmuffins
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Morotsmuffins med frosting

16 ingredienser

ca 45 m

Saftiga och goda cupcakes med morot, valnötter och kokos med en topp av färskostfrosting. Morotskaka i miniformat!

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner muffins

Morotscupcakes

  • 170 g morot, rivna [3-4 st]
  • 50 g valnötter
  • 20 g riven kokos [0,5 dl]
  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 3 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 3 g bakpulver [0,75 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 4 g malen kanel [2 tsk]
  • 0,5 krm muskot, från hel nöt
  • 110 g ägg [2 st]
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 130 g olja [1,5 dl]

Frosting

  • 150 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker [2,5 dl]
  • 300 g färskost
  • 12 g vaniljsocker [2 tsk]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv morötter grovt. Lägg 12 muffinsformar i en cupcakeplåt.
  3. Grovhacka valnötter och blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och riven muskot i en bunke.
  4. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt i en annan bunke och vispa sedan ner de torra ingredienserna och lite i taget av oljan. Sist vänder du i rivna morötter och hackade valnötter.
  5. Fördela smeten jämt i formarna och grädda mitt i ugnen 23-25 minuter, prova med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.

Frosting

  1. Vispa smör, vaniljsocker och färskost fluffigt. Vispa sedan i lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
  2. Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15-20 minuter innan du börjar spritsa på cupcaksen.