Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Morotsmuffins med frosting

ca 45 m
12 muffins
Morotsmuffins
Foto: TV4
Från Mitt kök

Saftiga och goda cupcakes med morot, valnötter och kokos med en topp av färskostfrosting. Morotskaka i miniformat!

13 januari 2016
Visa mer
ca 45 m
12 muffins

Du behöver

Morotscupcakes

  • 170 g rivna morötter (3-4 st)
  • 50 g valnötter
  • 20 g riven kokos (0,5 dl)
  • 150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 3 g bikarbonat (0,5 tsk)
  • 3 g bakpulver (0,75 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 4 g kanel (2 tsk)
  • 4 riv muskot från hel nöt
  • 110 g ägg (2)
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 130 g vegetabilisk olja (1,5 dl)

Frosting

  • 150 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker (2,5 dl)
  • 300 g färskost
  • 12 g vaniljsocker (2 tsk)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv morötter grovt. Lägg 12 muffinsformar i en cupcakeplåt.
  3. Grovhacka valnötter och blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och riven muskot i en bunke.
  4. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt i en annan bunke och vispa sedan ner de torra ingredienserna och lite i taget av oljan. Sist vänder du i rivna morötter och hackade valnötter.
  5. Fördela smeten jämt i formarna och grädda mitt i ugnen 23-25 minuter, prova med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
  6. Frosting
    Vispa smör, vaniljsocker och färskost fluffigt. Vispa sedan i lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
  7. Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15-20 minuter innan du börjar spritsa på cupcaksen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept