Morotskaka på ett nytt sätt

1,5 h
Morotskaka på ett nytt sätt
Foto: Stephanie Bjelkstam
1,5 h

Du behöver

Morots- och rödbetskaka

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk färskmald kardemumma
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 nypa salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosolja
  • 4,5 dl rödbetor och morötter

Cream Cheese Frosting

  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 lime, skal av hela och saft från halva
  • 100 g färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och råsocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt kokosolja och rårivna rödbetor och morötter.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna helt.
  7. Vispa alla ingredienser till frostingen och bred över kakan innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept