Morotsbröd

Morotsbröd
Foto: TV4

Keso och morot ger ett saftigt bröd. använder du vetemjöl special med fullkorn får du ett ännu nyttigare bröd.

26 januari 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, ca 37°
  • 4 dl riven morot
  • 2 tsk salt
  • 250 g keso
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • ca 15 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vattnet. Arbeta in övriga ingredienser, till sist så mycket vetemjöl att du får en smidig deg. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Knåda degen lätt på bakbordet. Rulla ut två längder och dela dem i bitar. Ställ bitarna på en plåt med bakpapper och låt dem jäsa övertäckta 20 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept