Morots- och kanelbullar med färskost

Från Nyhetsmorgon

Saftiga morotsbullar fyllda med färskost, rivna morötter och kanel. Som en mix av kanelbulle och morotskaka.

4 oktober 2015
Visa mer
5 h

Du behöver

Deg

  • 500 g morotsjuice
  • 1,1 kg vetemjöl
  • 40 g ekologisk jäst
  • 150 g råsocker
  • 200 g smör
  • 10 g salt
  • 60 g ägg

Fyllning

  • 250 g färskost
  • 200 g smör
  • 20 g malen kanel
  • 2 morötter, skalade

Gräddning

  • ägg, lätt uppvispat
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Deg
    Blanda alla ingredienser utom smöret. Om du blandar för hand, tar det ca 30 minuter, med maskin ca 15 minuter. När du har en smidig deg tillsätter du det rumstempererade smöret och blandar till en smidig deg. Degtemperaturen ska vara cirka 22 grader.
  2. Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter.
  3. Utbakning
    Riv 2 morötter.
  4. Kavla ut degen ca 5 mm tjock.
  5. Stryk på färskost och smör samt kanel (rikligt) samt strö på lite rivna morötter.
  6. Vik samman och sporra upp degen i smala längder och rulla ihop till knutar. Låt jäsa ca 2 timmar.
  7. Sätt ugnen på 210 grader. Pensla med uppvispade ägg och lägg på pärlsocker. Baka i ca 10-12 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept