Mörk fransk chokladmousse

Mörk fransk chokladmousse
Foto: TV4

En klassisk fransk mousse, god som avrundning på middagen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 3 dl vispgrädde

Smaksättning:

  • 1 msk pulverkaffe

Till dekoration:

  • mörk choklad

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden till skum, inte så fast som till exempel till tårta. Rör ner kaffepulvret.
  2. Rör sedan ner chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar något när du rör ner chokladen.
  3. Sleva upp smeten i kaffekoppar eller serveringsskålar. Ställ svalt under plastfolie till servering. Hyvla mörk choklad från kanten av en chokladkaka med hjälp av en osthyvel. Lägg på moussen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept