Mörk chokladmousse med hallon och lakritsrostade pecannötter

Mörk chokladmousse med hallon, serveras med lakritsrostade pecannötter
Foto: TV4

Mörk chokladmousse med hallon och lakritsrostade pecannötter

Av: Linda - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

1h 20m

Mousse, gjord på råchoklad, tillsammans med vackra hallon, toppas med lakritsrostade pecannötter och ätbara blommor.

Dryckesförslag: Avsluta desserten med en Kol-shot, med aktivt kol och ekologisk äpplejuice. Se recept.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 100 g råchoklad 70 %, hackad
  • 2 avokador, mogna, skalade och urkärnade
  • 1 banan
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl mandeldryck
  • 1 msk kaffe
  • 0,5-1 dl honung
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • havssalt
  • 1 dl hallon

Topping

  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 msk salt
  • 50 g pekannötter
  • 2 tsk lakritspulver
  • 4 tsk Nordic Superfood pulver Red (lingon, röda vinbär, tranbär)
  • ätbara blommor
  • 4 hallon

Ananas kickside

  • 0,5 ananas
  • 2 tsk kokossocker
  • 1 dl färsk mynta, finhackad

Kol shot

  • 2 tsk aktivt kolpulver
  • 2 dl äppeljuice (ekologisk)

Gör så här

Chokladmousse

  1. Smält chokladen i vattenbad
  2. Mixa allt utom smält choklad och hallon till en slät mousse
  3. Tillsätt den smälta chokladen i en tunn stråle medan mixern är igång
  4. Lägg hallon i botten av varje glas. Fyll upp med mousse och kyl minst en timme före servering.

Lakritsrostade pecannötter

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Koka upp vatten och salt. Häll i nötterna och koka i 5 minuter.
  3. Häll av vattnet i ett durkslag. Fördela nötterna jämnt på en bakplåt och pudra över lite lakritspulver.
  4. Grädda i ugnen i ca 11-12 minuter. Låt svalna innan servering.

Ananas kickside

  1. Skär ananasen i tunna skivor.
  2. Pudra med lite kokossocker och strö över myntan

Servering

  1. Servera moussen toppad med de lakritsrostade pecannötterna, Red Nordic Superfood pulver samt ätbara blommor och ett hallon. Lägg den pudrade ananasen på fat och placera vid glaset.

Kol shot

  1. Blanda ingredienserna och häll upp i shot glas.