Mörk chokladkräm med hackad mandel, apelsin och mynta

30 m + kyltid
2
Från Nyhetsmorgon

Jag gillar egentligen inte dessert, tycker att det går lika bra med en ost. Kanske just för att jag tycker att desserter tar tid. Men det gör faktiskt inte den här. Det är nästan för enkelt. Och så sjukt gott!! Servera med vilka nötter, frukter eller bär du vill. Allt passar till detta. Du kan självklart byta ut den mörka chokladen till vilken choklad du vill. /Siri

13 februari 2016
Visa mer
30 m + kyltid
2

Du behöver

  • 150 g mörk choklad (ca 50 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 apelsin
  • 4 msk mandel
  • några blad mynta

Gör så här

  1. Bryt ned chokladen i en bunke. Koka försiktigt upp grädden och häll den i bunken.
  2. Arbeta ihop grädde och choklad. Fyll fina glas eller skålar med smeten och låt det stelna i kylen.
  3. Riv apelsinskalet i en liten skål. Skär sedan av toppen och botten på apelsinen, skala den med en kniv och skär ut filéer.
  4. Hacka mandlarna grovt.
  5. Toppa chokladkrämen med apelsinfiléer, mynta och hackad mandel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept