Morgonsmoothie med kaffe och kakao

1 portion

Vår kylda smoothieversion av en morgoncappuccino innehåller dadlar för sötma, en aning kakao och lite havregryn för att göra den tjockare och mer mättande så att du står dig längre på den. Den är en ren njutning att dricka och har en mycket rund smak. Vi lämnar lite spelrum här för mängden espresso och dadlar så att du kan göra den så stark eller söt som du vill. Varma sommarmorgnar fyller vi våra glas med is innan vi häller över smoothien och får då en läcker variant på iskaffe. /Green kitchen stories

11 januari 2017
1 portion

Du behöver

  • 3 –5 mjuka dadlar, urkärnade
  • 2 tsk kakao
  • 3 msk havregryn (välj glutenfria om du är glutenintolerant)
  • 2,5 dl osötad växtmjölk
  • 1 –2 shots espresso (cirka 2–4 msk)
  • 1 tsk kallpressad kokosolja
  • 2 istärningar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör på hög hastighet till en helt slät smoothie.
  2. Smaka av och justera sötman och kaffesmaken genom att tillsätta fler dadlar eller mer espresso eller mjölk om det behövs.
  3. Häll upp i ett medelstort glas eller en kopp (som på bilden) och servera genast. Virveln på bilden är bara en extra skvätt växtmjölk som rörts om med sked.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept