Tonfisk tataki med conditella, sardellspad och het pepparolja

4

Du behöver

  • 300 g tonfiskfilé
  • 120 g sushiris
  • 0,5 matsked olivolja, extra virgine
  • 2 matskedar olja smaksatt med chilipeppar
  • ---------------------------------
  • Conditella
  • 1 dl olivolja, extra virgin
  • 5 oskalade vitlöksklyftor
  • 1 nypa stark chilipeppar
  • 100 g körsbärstomater, delade i fjärdedelar
  • 80 g lök, strimlad och blancherad
  • 30 g sardellspad

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och bryn tonfiskfiléerna på alla sidor. Ta upp dem ur pannan och kyl ner snabbt så att tillagningsprocessen avstannar. Börja med conditellan. Hetta upp vitlök och chilipeppar i olivolja tills det börjar fräsa. Ta bort pannan från värmen och rör ner tomater, blancherad lök och sardellspad. Täck över med plastfolie och låt kallna.
  2. Skiva upp 5 cm långa bitar av tonfisken och marinera dem i 5 minuter i conditellan.
  3. Sprid ut 2 matskedar ris på varje tallrik, toppa med 3 skivor marinerad tonfisk, och droppa över den heta chilioljan. Lägg till 2 matskedar conditella och servera.
  4. Anchovisspadet* är en italiensk motsvarighet till japansk soyasås, och den heta oljan kan jämföras med wasabi.
  5. * Sardellspad är en italiensk delkatess från staden Cetera. Det produceras när färska sardeller prepareras med salt för konservering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept