Mördegskakor med tosca

Mördegskakor med tosca
Foto: TV4

Utsökta, lättbakade småkakor med toscatäcke. 

I programmet gjorde Ernst dubbel sats mördeg, detta recept är enbart för toscakakorna.

25 augusti 2016
Visa mer
1 h

Du behöver

Grundrecept på mördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg

Tosca

  • 100 g mandelspån
  • 50 g pistage
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Mördeg
    Rör samma torra ingredienser, och tärna sedan ner smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin för att undvika värme. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop.
  2. Ställ degen i kylen i ca 30 min så att den får sätta sig. Sätt ugnen på 175 grader under tiden degen står i kylen.
  3. Tosca
    Hacka pistage grovt.
  4. Blanda alla ingredienser och smält ihop i en kastrull, det får inte koka. Ta av spisen och låt svalna.
  5. Rulla en 3x3 cm i diameter korv av mördegen och skiva ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på bakplåtspapper och tryck en grop mitt av degskivan. Lägg en klick av toscasmeten på kakan.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept