Morbergs musslor och citronfromage

Morbergs musslor och citronfromage

Laga en helgmeny med enkla recept från TV-kocken och Sveriges mästerkock-domaren Per Morberg. Frasiga rårakor följt av vitvinsångade musslor och citronfromage.

Festmaten behöver varken ta lång tid eller vara speciellt avancerad för att smaka fantastiskt. Här har vi satt ihop en lättlagad meny med prisvärda råvaror.

Inled middagen med frasiga rårakor och klassiska tillbehör som löjrom, gräddfil och finhackad rödlök.

Till huvudrätt passar blåmusslor ångade i vitt vin, en lättlagad och god rätt som inte känns för tung. Servera gärna ett gott bröd till, kanske Inese Morbergs lättbakade focaccia »

Efterrätten är en lätt och perfekt sötsyrlig citronfromage - gör den i förväg men dekorera med hallon och citronmeliss precis innan servering. Smaklig måltid!

Morbergs meny