Morbergs lingonparfait

20 m + 3 h
4
Morbergs lingonparfait
Foto: Martin Löf

Busenkel parfait på skogens underbara lingon. Servera med en klick punschgrädde för extra mycket njutning.

6 oktober 2016
20 m + 3 h
4

Du behöver

  • 3-4 dl frysta lingon, lämna lite till garnering
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker (knappt)
  • 5 dl grädde

Servering

  • vispad grädde smaksatt med punch

Gör så här

  1. Vispa grädden till ett hårt skum.
  2. Vispa äggula och strösocker till en porös konsistens häll sedan i frysta lingon.
  3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden tills allt är jämnt fördelat.
  4. Häll smeten i en avlång form, gärna aluminium. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 5 timmar.
  5. Ställ formen i kylskåpet 30 min före servering eller tag ut den från frysen 15 min innan servering.
  6. Skär skivor av parfaiten och garnera med lingon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept