Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble
Foto: Martin Löf

Per Morbergs recept på rödspätta Grenoble, panerad rödspätta med kapris och tärnade rödbetor. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.

Den här rätten är pysslig att äta, men det är kärt besvär. Och så behöver man en STOR stekpanna. /Per Morberg


6 november 2012
Visa mer
4

Du behöver

Rödspätta Grenoble

  • 4 st rödspättor, à 300–400 g
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • Salt och vitpeppar
  • Smör till stekning

Garnityr

  • 300 g inlagda rödbetor
  • 100-150 g smör till stekning
  • 5 msk kapris
  • 1 dl hackad dill

Till servering

  • Kokt potatis

Gör så här

  1. Rödspätta Grenoble
    Sätt ugnen på 100 grader. Skär bort huvudet på rödspättorna och rensa bort inälvorna. Klipp bort fenorna runt om. Skölj fisken och torka bort slemmet.
  2. Vänd rödspättorna i en blandning av mjöl, ströbröd, salt och peppar.
  3. Hetta upp rejält med smör i en stor stekpanna och stek rödspättorna i 4–6 minuter på varje sida (först med ovansidan ner) på medelvärme.
  4. Ta upp rödspättan och håll fisken varm i ugnen i långpanna.
  5. Garnityr
    Tärna rödbetorna. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret.
  6. Lägg i rödbetstärningar och kapris, bryn dem några minuter. Tillsätt hackad dill på slutet.
  7. Lägg rödspättan på varma tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept