Per Morbergs makaronipudding

ca 1 h
4
Per Morbergs makaronipudding
Foto: Martin Löf

Per Morbergs recept på makaronipudding med rimmat sidfläsk, en krämig och god pastagratäng. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.

I andra länder får man ibland makaronipudding som ett tillbehör till kyckling eller nötkött, men då innehåller den förstås inget fläsk. Det går ju bra det också. Man ska alltid ha aluminiumfolie på puddingen under gräddningen så att den behåller sin krämighet. Ta av folien mot slutet. /Per Morberg


6 november 2012
Visa mer
ca 1 h
4

Du behöver

Makaronipudding

  • 4 dl idealmakaroner
  • 1 gul lök, alt 1 liten purjolök
  • 250 g rimmat sidfläsk
  • 2 dl lagrad ost, grovriven

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 5 dl vispgrädde + mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • ketchup eller lingonsylt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till äggstanningen.
  6. Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen.
  7. Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.
  8. Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna.
  9. Servera med ketchup eller lingonsylt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept