Falukorv i ugn à la Per Morberg

30 m
4 - 6
Falukorv i ugn à la Per Morberg
Foto: Martin Löf

Per Morbergs recept på falukorv i ugn med tomat och ost. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.

Det viktiga med falukorv är falukorven. Det finns fina lättrökta med hög kötthalt och så finns det massor av fuskkorvar. Fråga eller läs på förpackningen och snåla hellre in på något annat. /Per Morberg


6 november 2012
30 m
4 - 6

Du behöver

Falukorv i ugn à la Per Morberg

  • 500 g falukorv
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk ketchup
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 150 g lagrad ost, typ grevé

Tillbehör

  • Potatismos
  • Kokta grönsaker

Gör så här

  1. Falukorv i ugn
    Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär falukorven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i en ugnsform.
  3. Bred senap och ketchup på skivorna.
  4. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaterna och osten.
  5. Varva allt mellan falukorvskivorna. Stek korven mitt i ugnen i 20–25 minuter tills osten smält och gratinerats.
  6. Servera Per Morbergs falukorv i ugn med potatismos och kokta grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept