Moose jerky

Du behöver

  • 0,5 kg valfritt älgkött
  • 1 dl worchestershiresås
  • 1 dl japansk soja (gärna tamarin som är äkta soja)
  • 3 tsk svartpeppar
  • 2 tsk paprika (rökt paprika är gott)
  • 3 tsk lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Skiva köttet i cirka 3-4 mm tjocka skivor och lägg det i marinaden. Gärna i en plastpåse. Marinera 1-3 timmar i kylen.
  2. Ta ut, torka torrt och lägg på ett galler. Sätt in i ugnen på cirka 65 grader. Se till att luckan är lite på glänt.
  3. Kolla efter några timmar så du får den konsistens på det som du föredrar. Förvara i lufttät påse eller burk i skafferiet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept