Moong Daal - Indisk linsröra

15 m
4
15 m
4

Du behöver

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm vitlökspulver
  • 3 gröna kardemummakärnor
  • 2 lökar, hackade
  • rapsolja, till stekning
  • 2 dl röda linser, kokta
  • 1 dl gröna linser, kokta
  • 1 dl belugalinser, kokta
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vinäger
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra kryddor till en kryddmix.
  2. Stek löken i olja tills den är mjuk och lite gyllenbrun. Rör ner kryddmixen i löken och stek på medelvärme tills kryddorna löst sig med oljan, ca 2 min under omrörning.
  3. Tillsätt de kokta linserna, lagerblad och kanelstång och blanda väl i pannan.
  4. Slå över vatten och vinäger och låt koka in i linserna under ca 10 min, rör om då och då så inte det sätter sig i botten. Smaka av med salt.
  5. Servera till Bhangra tacos eller ris och grönsaker!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept