Avokado med kantareller och pinjekärnor

Avokado med kantareller och pinjekärnor
Foto: TV4

Avokado med kantareller och pinjekärnor

Av: Monique - Karlstad

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min

Krämiga och kokosfrästa kantareller på avokado, strösslade med torrostade pinjekärnor. En spännande lågkolhydratsförrätt fräst i hälsosam ekologisk kokosolja med ingredienser vars smaker smälter ihop med varandra.

Dryckestips
Boschendal Rosé, art.nr. 6007, 79 kr

Moniques recept

Ugnsstekt kronhjortsfilé

Mörkchokladmousse

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kantareller, förvällda
  • 1,5 msk kokosolja, (finns hos hälsokosten) (ekologisk)
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl pinjekärnor, torrostade

Till servering

  • 2 avokador, delade och skalade
  • några ruccolablad till garnering
  • ev paprika

Gör så här

  1. Värm kokosoljan och fräs kantarellerna tills de får fin färg, och blir lite krispiga.
  2. Tillsätt alla kryddor och balsamvinägern och blanda.
  3. Rör i crème fraiche och vispgrädde.
  4. Låt puttra i cirka 5 minuter, till lagom konsistens.
  5. Lägg pinjekärnorna i en torr stekpanna och torrosta på medelvärme. Ha koll så de inte blir brända.
  6. Dela avokadon och lägg upp på assietter.
  7. Skeda över de krämiga kantarellerna och strössla med pinjekärnor.
  8. Garnera med några kvistar ruccola och eventuellt lite paprika.