Rigatoni med lövbiff och oregano

Rigatoni med lövbiff och oregano
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Du behöver

  • 400-500 g rigatoni
  • 450 g lövbiff
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • Gärna en sallad
  • Gott bröd

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor.
  3. Värm olivolja i en stekpanna, lägg i lövbiff och salta.
  4. Stek biffstrimlorna på hög värme tills de får fin färg, 1–2 minuter.
  5. Rör om i pannan då och då. Häll på körsbärstomaterna.
  6. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och oregano.
  7. Koka ihop din pastasås på hög värme, ca 5 minuter.
  8. Krossa tomaterna med slev under tiden.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Sänk värmen och låt såsen puttra tills pastan är klar.
  11. Lägg pastan i en vacker skål.
  12. Häll över pastasåsen med lövbiff och servera gärna med en sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept