Fajitas på lövbiff

Fajitas på lövbiff
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Du behöver

  • 450 g lövbiff
  • 2 st stora gula lökar
  • 2 st paprikor, helst 1 röd och 1 grön
  • Olja till pannan
  • 1 msk soja
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar

Salsa

  • 1 st röd eller grön chilifrukt, t ex spansk peppar
  • 1 st röd lök
  • 0,75 burk krossade tomater (ca 300 g)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lime, saften
  • 1 tsk strösocker
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • 1 paket tortillabröd
  • 1 påse toskansk sallad
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Börja med salsan. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 
  2. Skala och finhacka löken. Blanda samman med de krossade tomaterna.
  3. Smaka av med pressad vitlök, limesaft, socker, salt och peppar.
  4. Värm tortillabrödet enligt anvisning på paketet. 
  5. Skölj och arrangera salladen i en skål.
  6. Skala och skiva de gula lökarna.
  7. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  8. Hetta upp en panna med olja.
  9. Stek lök och paprika mjuka i cirka 4 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
  10. Strimla köttet.Tillsätt ny olja till pannan och stek köttet i ca 3 minuter. 
  11. Blanda ner lök- och paprikaröran. Rör om och smaka av med soja, salt och peppar.
  12. Servera kött-, lök- och paprikaröran med de varma tortillabröden, salsan, salladen och crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept