Västerbottenspaj med forellrom

Västerbottenspaj med forellrom
Foto: TV4

Du behöver

Pajdeg

  • 125 g smör, skuret i bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning

  • 225 g Västerbottensost, riven
  • 1 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Till garnering och servering

  • 2 dl créme fraiche
  • 100 g forellrom
  • gräslök
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Nyp ihop smöret med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop pajdegen.
  2. Tryck ut den i en pajform, c:a 20 cm i diameter med hög kant.
  3. Nagga botten och förgrädda pajerna i 5 minuter på 225°. Fäst gärna kanten med folie.
  4. Ta bort foliepappret och fördela den rivna osten i pajskalen.
  5. Vispa ihop mjölken med äggen.
  6. Salta och peppra.
  7. Fyll pajskalet med äggsmeten.
  8. Grädda pajen i c:a 15 minuter på 225° eller tills fyllningen stannat och fått vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept