Cheesecake med pepparkaka

Cheesecake med pepparkaka
Foto: Björn Terring
Jul

Cheesecake med pepparkaka, en underbart god cheesecake med choklad och pepparkaksbotten. Recept från kokboken Monikas jul.

Cheesecake är alltid gott och med en hjärtformad botten av pepparkakor kan det knappast inte bli en mer passande kaka för julen. /Monika Ahlberg
Se fler recept från

Monikas jul


23 november 2012
Visa mer

Du behöver

Pepparkaksbotten

  • 35 st pepparkakor, ca 150 g
  • 75 g smör

Cheesecakefyllning

  • 250 g vit choklad
  • 2 pkt philadelphiaost, 400 g
  • 1 dl kesella
  • 1 dl strösocker
  • 75 g mörk choklad

Till garnering

  • Lingon

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och mixa det med pepparkakor i en mixer.
  3. Tryck ut pepparkakssmeten i en form med avtagbar kant, gärna en hjärtformad.
  4. Grädda pepparkaksbottnen i ca 8-10 minuter.
  5. Fyllning
    Smält vit choklad i ett vattenbad.
  6. Grovhacka mörk choklad.
  7. Blanda ihop philadelphiaost, kesella och strösocker.
  8. Tillsätt den smälta vita chokladen långsamt under ständig omrörning.
  9. Blanda ner den hackade mörka chokladen.
  10. Fyll upp formen och ställ din cheesecake svalt fram till servering. Du kan också frysa och ta ut den 1 timme före servering.
  11. Vid servering
    Garnera med lingon runt kanten och servera din goda pepparkakscheesecake.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept