Williams favoritpasta med lövbiff

Williams favoritpasta med lövbiff
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Williams favoritpasta med lövbiff

14 ingredienser

Williams favoritpasta med grönt och lövbiff kom till en dag när William överraskade mig med att ta med sig sex hungriga kamrater hem från skolan. Vi har långt till affären så här gällde det att göra något av det som fanns hemma. Och fort skulle det gå! Killarna blev nöjda och åt med god aptit. Nu frågas det ofta efter Williams favoritpasta! /Monika

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta (gärna en rolig lite större sort)
  • 400 g lövbiff
  • 1 msk rapsolja (eller olivolja)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)
  • 2 msk viltfond (eller annan fond)
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 förp sockerärtor [ca 150 g]
  • 1 ask babyspenat [ca 80 g eller en kruka basilika]

Till servering

  • 1 kruka sallad
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • bröd

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Hetta upp oljan i en stor panna.
  3. Skär lövbiffen i 2 cm breda bitar och fräs dem i pannan.
  4. Salta och peppra.
  5. Tillsätt fond och vatten, låt koka upp.
  6. Häll på grädden och smaka av.
  7. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i 2 minuter.
  8. Häll av vattnet och tillsätt sockerärtorna till pannan, blanda.
  9. Vänd till sist ner spenaten eller basilikabladen.
  10. Skölj och arrangera salladen på ett fat tillsammans med klyftade tomater och löken skuren i tunna skivor.
  11. Vispa ihop en vinägrette och häll den över.
  12. Lägg upp pastan på ett stort fat och häll över såsen.
  13. Servera rykande het med sallad och med ett gott bröd.