Ljummen sallad med lammfilé och lingondressing

Rosastekt lammfilé med min lingondressing är en riktig delikatess. På hösten byter jag sparrisen mot smörfräst svamp.

Beräknas för ca 4 personer.

2 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 600 g lammfilé
  • smör
  • 24 st sparrisar (ca)
  • 200 g vaxbönor
  • 1 ask jungfrusallad

Lingondressing:

  • 3 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1,5 dl lingon
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör.
  2. Salta och peppra lammfilén runtom.
  3. Bryn den i pannan på alla sidor, ca 4-5 minuter för fint rosa kött.
  4. Lägg åt sidan att vila.
  5. Stek kantarellerna, tillsätt eventuellt mer smör.
  6. Salta och peppra.
  7. Koka vaxbönorna i lättsaltat vatten i några minuter.
  8. Hetta upp olivolja och balsamvinäger.
  9. Tag grytan från plattan och tillsätt lingonen.
  10. Blanda sallad, brytbönor och kantareller på ett fat.
  11. Skär upp lammfilén i fina skivor och lägg på dem på salladen.
  12. Häll på lingondressingen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept