Monika Ahlbergs kalkonsallad med svart ris, svarta bönor och dressing med sting

Du behöver

  • 500 g kalkonkött (ca)
  • 3 dl okokt svart ris, vildris eller svart pasta
  • buljong eller kokosmjölk till kokning av riset
  • svarta kokta bönor, helst egenkokta men en burk går också bra
  • några tomater, gärna svarta
  • 200 g jungfrusallad

Dressing

  • 1 st röd chili, urkärnad och fint hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, fint hackad
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 1 st lime, skal och saft
  • 4 msk fisksås
  • 1 dl sesamolja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning men gärna i buljong eller kokosmjölk.
  2. Skiva kalkonköttet fint och dela tomaterna, Blanda samman salladen på ett vackert fat.
  3. Rör ihop dressingen och smaka av, häll den sedan över salladen och servera gärna med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept