Kycklinglårfilé med örter och ruccolapasta

Från Förkväll

Valet av pastasort styr festligheten på denna rätt. Själv tycker jag att det blir både gott och fint med en bred bandpasta. /Monika

Magnus Svenssons dryckestips
Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut – Artikelnummer 7555 - 249 kr
Ung och fruktig doft med gröna äpplen och inslag av gråpäron och rostat bröd. Frisk smak med brödighet och inslag av äpple. En Champagne som är strålande till alla tänkbara tillfällen. Prova den gärna till skaldjur samt eleganta fiskrätter alt till charkuterier med viss sälta.

Domaene Gobelsburger Grüner Veltliner - artikelnummer 2775 -97 kr
Ett torrt och fruktigt vin med karaktär av persika, grapefrukt och tydliga inslag av mineral och peppar. Ett vin som har både intensiv, djup fruktighet och tydlig elegans pga stram, frisk fruktsyra och mineralitet som lyfter vinet och ger det en lång karaktärsfull eftersmak.

Chablis Saint Martin Laroche
750 ml - artikelnummer 7143 - 147 kr
Ljusgul vacker med lätt grönaktig kant. Ung fräsch doft med mineraliga drag av hyvlad sötmandel och citrus. Ung, frisk och fruktig smak med inslag av mineral, citrus och sötmandel. Klockren Chablis.

12 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak
  • 5-6 kvistar timjan, färsk
  • 0,5 tsk dragon, torkad (eller 2 kvistar färsk)

Ruccolapasta

  • 500 g pasta
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl ruccolasallad, ca 50 g
  • 1 dl parmesanost, riven, ca 50 g
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Till servering

  • 250 g körsbärstomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa strösocker, ca 0.5 tsk
  • Flingsalt, efter smak

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda kycklinglårfiléerna med salt och peppar.
  3. Lägg dem tillsammans med smör, olja och örterna I en ugnsfast form.
  4. Stek i ca 15 minuter.
  5. Pasta
    Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  6. Mixa crème fraiche med ruccolasalladen, den rivna parmesanosten, pinjenötterna och pressade vitlöksklyftor.
  7. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  8. Tomater
    Stek körsbärstomaterna hastigt i olivolja.
  9. Smaka av med strösocker och flingsalt.
  10. Vid servering
    Blanda samman ruccolasåsen med den nykokta pastan.
  11. Servera genast tillsammans med kycklingen och körsbärstomaterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept