Grillade kycklingfiléer i grön sås

Från Nyhetsmorgon

Kyckling som grillas är underbart gott. Här serveras filéer av kyckling med en spännande grön sås.

Beräknas för ca 6 personer.

2 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 6 kycklingfiléer
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tärning hönsbuljong

Sås:

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 0,5 l buljong från morotskoket
  • 1 knippa basilika och bladpersilja blandat
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

  • 6 skivor bacon, eller sidfläsk
  • 2 stora morötter

Gör så här

  1. Pensla filéerna med olivoljan. Grilla dem i grillpanna på båda sidor så att de får ett vackert rutmönster. Ibland behöver de efterstekas i ugn några min för att bli helt genomstekta (det går bra att göra i samband med såsen som ett sista moment).
  2. Knaperstek baconskivorna eller sidfläsket i en panna på spisen. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det sedan grovt.
  3. Skala och skär morötterna i smala stavar.
  4. Koka upp buljongen och lägg ner morötterna i ett par min. Tag upp dem och låt dem rinna av. Spar buljongen till såsen.
  5. Såsen:
  6. Finhacka schalottenlöken och fräs den i smöret. Häll på buljongen och låt det koka ihop i några min.
  7. Mixa basilika, persilja och buljongen i en mixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  8. Såsen kan förberedas och värmas precis före serveringen.
  9. Servera med nykokt färskpotatis eller kok jasminris, fläskbitarna och morotsstavarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept