Ugnstorkad parmaskinka och halstrad pilgrimsmussla med jungfrusallad

Ugnstorkad parmaskinka och halstrad pilgrimsmussla med jungfrusallad
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Ugnstorkad parmaskinka och halstrad pilgrimsmussla med jungfrusallad

11 ingredienser

En rätt med parmaskinka som är torkad i ugn och serveras med halstrad pilgrimsmussla och jungfrusallad. Beräknad för cirka 15 personer.

Ingredienser

  • 12 skivor parmaskinka
  • olivolja
  • svartpeppar, nymalen
  • 24 sparris
  • 12 pilgrimsmusslor eller det dubbla om de är små
  • 200 g jungfrusallad
  • 8 marinerade, soltorkade tomater

dressing:

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Bred ut parmaskinkan på en bakplåtspappersklädd plåt. Skvätt över olivolja och peppra.
  2. Ugnsstek skinkan i 175° i 25 minuter tills den är knaprig.
  3. Ansa sparrisen och koka den i 3 minuter, häll av vattnet.
  4. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna.
  5. Halstra pilgrimsmusslorna någon minut på varje sida.
  6. Arrangera salladen och finhacka tomaterna, blanda och lägg upp på fat.
  7. Fördela sparris och pilgrimsmusslor i salladen.
  8. Skaka ihop ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.
  9. Stick till sist ner de torkade parmaskinkskivorna lite här och var.
  10. Servera med ett gott bröd.