Ugnsbakad kassler med päron

Ugnsbakad kassler med päron
Foto: TV4
Från Förkväll

Serveras med senapssås och palsternacksmos. Här möts salt, sött och saftigt - riktigt gott!

10 november 2010
Visa mer

Du behöver

Ugnsbakad kassler

  • 600 g kassler, i bit
  • 2 st päron, saftiga
  • 25 g smör

Senapssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2-3 msk bladpersilja, hackad
  • 1-2 msk dijonsenap
  • svartpeppar, nymalen

Palsternacksmos

  • 400 g palsternacka
  • 400 g potatis, mjölig (eller mandelpotatis)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • 1 st broccoli, stor
  • lite olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Ugnsbakad kassler
    Skär päronen i fjärdedelar, kärna ur och lägg i en stekpanna (som tål att sättas in i ugn) eller smord ugnsfast form tillsammans med skivor av kasslern.
  2. Smält smöret och häll på det.
  3. Ställ in i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
  4. Sänk sedan värmen till 200°.
  5. Senapssås
    Blanda samman alla ingredienser till såsen och häll över kotletter och päron.
  6. Stek ytterligare 10 minuter på 200°.
  7. Palsternacksmos
    Skala potatis och palsternackor.
  8. Dela i bitar och koka mjuka i ca 15 minuter.
  9. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett lent mos.
  10. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  11. Dela broccolin i buketter.
  12. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
  13. Häll av och droppa över lite olivolja och flingsalt.
  14. Servera kasslern med moset och broccolibuketterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept