Revbensspjäll med ugnsråstekt potatis

3h 50 min
6
Från Förkväll

Kryddiga och saftiga revbensspjäll är det bästa jag vet på julafton. Nej förresten – jämt! Marinera dem gärna över natten. Jag lagar potatisen i samma långpanna. /Monika Ahlberg

20 december 2010
Visa mer
3h 50 min
6

Du behöver

Revbensspjäll

  • 1,6 kg tjocka revbensspjäll, styckade
  • 1 dl tamari eller annan soja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 bit riven färsk ingefära, ca 8 cm

Ugnsråstekt potatis

  • 8-10 st potatisar, ca 800 g
  • 0,5 dl oliv- eller rapsolja
  • Flingsalt, efter smak

Gör så här

  1. Revbensspjäll
    Vispa ihop marinaden och häll den över köttet.
  2. Lägg in köttet tillsammans med marinaden i en eller två plastpåsar.
  3. Låt marinera i minst tre timmar eller gärna över natten.
  4. Potatis
    Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem på halva delen av en långpanna.
  6. Ringla över lite olivolja och salta.
  7. Lägg spjällen i andra delen av långpannan.
  8. Sätt in i ugn och stek i ca 45 minuter tills köttet släpper lätt från benen.
  9. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept