Monikas biff i snöre

Monikas biff i snöre
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 900 g oxfilé
  • 2,5 l oxbuljong
  • 4 st morötter
  • 6 st Knipplök
  • 1 st broccoli
  • 200 g sockerärtor
  • 6 st Polkabetor
  • 6-10 st potatisar
  • bindgarn

Basilikaröra

  • 1 kruka basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär köttet i portionsbitar.
  2. Bind ett snöre runt varje köttbit så att bitarna blir runda och fina. Låt en lång bit av snöret vara kvar så att köttbitarna lätt kan plockas upp ur buljongen.
  3. Basilikaröra
    Blanda alla ingredienser till basilikaröran i en mixer.
  4. Kör till en slät röra.
  5. Smaka av med salt.
  6. Grönsaker
    Koka upp buljongen.
  7. Skala och ansa grönsakerna.
  8. Dela betor och andra större grönsaker med lång koktid i klyftor.
  9. Koka grönsakerna nästan mjuka i buljongen.
  10. Ta upp dem och lägg på ett fat. Täck med plastfilm så behåller de värmen.
  11. Kött och buljong
    Ta undan 1 liter av buljongen som ska användas till serveringen.
  12. Koka upp resten av buljongen i en vid kastrull.
  13. Lägg ner köttbitarna och låt snörena hänga över kanten. Se till att buljongen täcker köttbitarna.
  14. Låt sjuda i ca 5-8 minuter eller tills de är vackert rosa inuti.
  15. Vid servering
    Fördela grönsakerna på 6 djupa tallrikar.
  16. Lägg köttet i mitten.
  17. Koka upp den sparade buljongen.
  18. Sila den och häll den över köttet.
  19. Servera med basilikaröran och eventuellt bröd.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept