Köttbullar med chèvre

30 min
Från Monikas mat

Goda köttbullar som jag en gång hittade på till den franska tidningen Le Figaro.

Beräknas för ca 6 personer.

2 juni 2008
Visa mer
30 min

Du behöver

  • 4 msk ströbröd
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk smörfräst gul fint hackad lök
  • 3 hg nötfärs
  • 1 hg kalvfärs
  • 75 g chévre
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Häll grädden över ströbrödet och låt svälla i 10 minuter. Fräs löken under tiden.
  2. Blanda ner färsen, löken och chévren. Rör om ordentligt så att osten fördelar sig jämt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma med vattensköljda händer bullar av färsen. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner köttbullarna. Vänd runt bullarna så de får en fin yta runt om. Sänk värmen och låt de eftersteka under lock i 5-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept