Kalventrecote med rödbetsspett och chèvrecreme

Från Nyhetsmorgon

En middag med entrecote är inte fel. Speciellt inte tillsammans med rödbetor och en fyllig kräm med chèvre.

3 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 6 skivor kalventrecote
  • 2 st sötpotatisar
  • olivolja
  • gourmetsalt
  • några kvistar citrontimjan, eller vanlig timjan
  • salt och nymalen peppar
  • 8 st små rödbetor
  • 8 st små färska lökar
  • 8 st salviablad
  • 75 g chèvre
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen och dela den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form med lite olivolja. Strö över lite salt och några kvistar timjan.
  2. Skölj rödbetorna och förkoka dem i 15 min. Trä upp dem på små spett varvat med lökarna och salviabladen.
  3. Baka sötpotatisen och spetten i 200 grader i ca 20 min. Vänd runt potatisen någon gång under tiden.
  4. Rör ihop chèvre och smör till lagom konsistens.
  5. Grilla kalventrecoten på grillen eller i grillpanna några min på varje sida. Krydda. Servera tillsammans med de olika tillbehören och en grön sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept