Grillade revbensspjäll med basilikasås

Från Nyhetsmorgon

Riktigt saftiga spjäll som förkokas i god buljong, penslas med glaze och grillas några minuter!

20 juni 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1,5 kg revbensspjäll, tjockskurna
  • 1 l vatten + 2 köttbuljongtärningar eller kapslar fond
  • 1 st gul lök, klyftad
  • 2 st lagerblad
  • 2 st vitlöksklyftor

Glaze

  • 1,5 msk söt senap
  • 3 msk honung
  • 1,5 msk olivolja
  • 1,5 msk vit balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Basilikasås

  • 1 kruka basilika, färsk
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och lägg ner spjällen.
  2. Låt koka tills köttet lossnar lätt från benen, ca 1 timme.
  3. Ta upp spjällen och låt rinna av.
  4. Mixa ihop alla ingredienserna till basilikasåsen till en vacker grön sås.
  5. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar
  6. Blanda ihop glazen och pensla spjällen.
  7. Grilla några minuter på varje sida.
  8. Servera med basilikasåsen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept