Fyllda biffar, grillad färskpotatis, morotssallad och tomatsalsa

Fyllda biffar, grillad färskpotatis, morotssallad och tomatsalsa
Foto: TV4

Du behöver

  • 5 st rejäla biffar, utskuren biff, t ex oxfilé eller entrecote

Marinad:

  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl soja
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Fyllning:

  • 100 g chévre
  • 5 st marinerade soltorkade tomater
  • några kvistar basilika
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden.
  2. Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med marinaden. Låt marinera i kylskåp i några timmar eller över natten. Vänd köttet några gånger under tiden.
  3. Finhacka tomaterna och basilikan till fyllningen. Blanda ihop med chévreosten.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär ett snitt i sidan på varje köttbit med en vass kniv. Vidga öppningen så att det blir en ficka. Stoppa in fyllning i varje ficka.
  6. Grilla köttet 5 minuter på varje sida för mediumstekt och 7-8 minuter på varje sida för genomstekt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept