Rotfruktsgratäng med ekologisk falukorv

Rotfruktsgratäng med ekologisk falukorv
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök, det vita
  • 2 dl riven ost (gratäng)
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Till servering

  • 1 st falukorv med hög kötthalt, ca 600 g
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala palsternacka och morot.
  3. Skär i 1 cm breda slantar.
  4. Skiva potatisen tunnare, ca 4-5 millimeter. Jag tycker inte den behöver skalas.
  5. Strimla purjolöken.
  6. Blanda alla grönsaker, potatis, riven ost samt timjan i en ugnssäker form.
  7. Blanda mjölk, grädde, flingsalt och peppar och häll blandningen över grönsakerna.
  8. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  9. Skär korven i skivor.
  10. Hetta upp en panna med smör och stek korvskivorna gyllene några minuter på varje sida.
  11. Skölj och arrangera salladen i en skål.
  12. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept