Teriyakimarinerad sesamlax med sparris och sockerärtor

Teriyakimarinerad sesamlax med sparris och sockerärtor
Foto: TV4

Du behöver

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé av mittbit

Marinad:

  • 1 bit ca 3 cm färskriven ingefära
  • 1 dl Teriyakisås, knappt
  • 5 msk sesamfrön, gärna blandat svarta och vita (ca)
  • salt och peppar

Till servering:

  • sockerärtor
  • 6 st gröna sparris
  • grönsaksbuljong
  • Späda salladsblad
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Blanda teriyakisåsen med ingefäran. Skär laxen i rejäla kuber och lägg ner dem i såsen att marinera minst en halvtimme.
  2. Lyft upp kuberna och lägg dem i en smord eller oljad ugnssäker form.
  3. Strö över sesamfröna. Salta och peppra.
  4. Stek laxen i ugn på 200° i ca 10 minuter.
  5. Dela sparrisen i 2 bitar. Koka sparrisen i grönsaksbuljong i ca 4 minuter och tillsätt sockerärtorna då 2 minuter återstår. Häll av vattnet.
  6. Lägg upp späd sallad, laxkuber, sparris och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept