Teriyakimarinerad sesamlax med sparris och sockerärtor

Teriyakimarinerad sesamlax med sparris och sockerärtor
Foto: TV4

Du behöver

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé av mittbit

Marinad:

  • 1 bit ca 3 cm färskriven ingefära
  • 1 dl Teriyakisås, knappt
  • 5 msk sesamfrön, gärna blandat svarta och vita (ca)
  • salt och peppar

Till servering:

  • sockerärtor
  • 6 st gröna sparris
  • grönsaksbuljong
  • Späda salladsblad
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Blanda teriyakisåsen med ingefäran. Skär laxen i rejäla kuber och lägg ner dem i såsen att marinera minst en halvtimme.
  2. Lyft upp kuberna och lägg dem i en smord eller oljad ugnssäker form.
  3. Strö över sesamfröna. Salta och peppra.
  4. Stek laxen i ugn på 200° i ca 10 minuter.
  5. Dela sparrisen i 2 bitar. Koka sparrisen i grönsaksbuljong i ca 4 minuter och tillsätt sockerärtorna då 2 minuter återstår. Häll av vattnet.
  6. Lägg upp späd sallad, laxkuber, sparris och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept