Stekt torsk med rödbetsrisotto

Du behöver

  • 800 g torskfilé, skuren i 4 bitar med skinnet kvar
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk strösocker
  • 3 msk god olivolja
  • 300 g avorioris
  • 2 st färska rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 40 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl riven parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • några gräslöksstrån

Gör så här

  1. Gnid in fiskbitarna med salt och socker. Låt dem stå och dra i rumstemperatur i 30-40 min. Borsta bort det som är kvar av kryddorna.
  2. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna. Stek torsken varsamt på båda sidor tills den är gyllenbrun. Börja med skinnsidan ner.
  3. Skölj riset under rinnande vatten i ett durkslag. Skala och riv rödbetorna på ett rivjärn. Finhacka lök och vitlök.
  4. Hetta upp hälften av smöret tillsammans med olivoljan. Fräs lök och vitlök i ett par min. Tillsätt riset och rödbetorna. Rör om.
  5. Häll i 3 dl av den heta buljongen och låt koka in under omrörning. Tillsätt ny buljong och upprepa tills all buljong kokat in. Häll i vinet och resten av smöret. Rör om. Det brukar ta ca 25 min sammanlagt. Precis före servering rörs den rivna parmesanen ner.
  6. Smaka av med salt och nymalen peppar. Garnera det hela med några gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept