Laxpaket med kokosris

Från Nyhetsmorgon

Ett härligt paket med lax som serveras tillsammans med ris med smak av kokos.

3 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 6 bitar laxfilé
  • 0,5 dl god olivolja
  • 3 schalottenlökar
  • några basilikablad
  • örtsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 6 ark bakplåtspapper
  • Skalet av en citron
  • 1 knippe persilja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 5 dl jasminris
  • 3 dl kokosmjölk
  • skal av lime

Gör så här

  1. Skölj fisken under kallt vatten och torka av den. Pensla bakplåtspappret med olivolja och placera en laxfilé på varje ark. Skiva schalottenlök tunt och grovhacka basilikan. Strö det över laxen. Salta och peppra.
  2. Vik ihop till paket. Placera dem i ungsfast form. Baka i ugn på 200 grader i 15 -20 minuter.
  3. Gremolatan:
  4. Riv skalet av citronen. Finhacka persiljan och vitlöken. Blanda väl och servera i en skål att strö över laxen.
  5. Kokosriset:
  6. Skölj riset väl och låt det rinna av. Lägg det i en tjockbottnad kastrull och häll på vattnet. Koka upp och sänk genast värmen till ettan. Låt svälla under lock i 15 minuter.
  7. Tillsätt kokosmjölk och vatten till riset. Låt det stå och sjunka in i 10 minuter.
  8. Forma små bollar av riset. Lägg upp dem och gardera eventullet med lite skal av lime.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept