Halstrad marulk med sommarkantareller, rödbetor med sidfläsk, färskpotatispuré och örtsky

Från Nyhetsmorgon

Den bästa fisken med de bästa sommarsmakerna! /Monika Ahlberg

24 juli 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st marulksmedaljonger, a 150 g
  • Olja till pannan
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Kantareller

  • 1 liter kantareller
  • smör till stekning

Rödbetssallad

  • 6 st rödbetor
  • 75 g pancetta eller bacon

Färskpotatispuré

  • 1 kg färskpotatis
  • vatten
  • salt
  • 1 dl mjölk (cirkamängd)
  • 75 g smör

Örtsky

  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • 2 dl färska hackade örter som t ex, gräslök, körvel och persilja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Pensla marulken med olja. Hetta upp en grillpanna och grilla medaljongerna i ca 3 minuter på varje sida. Salta och Peppra.
  2. Rödbetorna: Koka rödbetorna nätt och jämnt mjuka.
  3. Skala dem under rinnande kallt vatten och tärna dem grovt.
  4. Hacka sidfläsket eller bacon och blanda med de hackade rödbetorna. Fräs hastigt i en stekpanna med lite smör.
  5. Kantarellerna: Ansa och borsta bort skräp från svamparna. Hetta upp en panna och fräs kantarellerna tills de ”tystnar”. Lägg i en rejäl klick smör och fräs ytterligare 5 minuter. Salta och peppra.
  6. Örtsky: Tillsätt oljan till pannan från kantarellerna. Värm tillsammans med de fint hackade örterna. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  7. Färskpotatispuré: Borsta potatisen fri från skal och koka den i lättsaltat vatten i ca 10- 15 minuter. Häll av vattnet och låt den ånga av.
  8. Vispa potatisen till mos med en elvisp, sluta vispa så fort den är mosad. Rör ner mjölken och sedan smöret tillsammans med det fint hackade kryddgröna.
  9. Smaka av med salt och peppar och servera genast tillsammans med rödbetor, kantareller och fisken. Ringla till sist över lite örtsky.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept