Halstrad lax med savoykål och ris

Från Förkväll

En god lax med asiatiska smaker! Serveras med savoykål, ris och inlagd ingefära.

14 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 0,5 kg savoykål, färsk
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1-2 msk smör
  • 1 påse teriyakimarinad
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak
  • 1 pkt cashewnötter, litet (kan uteslutas vid allergi)

Till servering

  • jasminris
  • Gärna inlagd ingefära

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 bitar.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skölj och strimla savoykålen grovt.
  4. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Grovhacka nötterna.
  6. Hetta upp en stor panna med smör och fräs savoykål och vitlök i ca 3 minuter.
  7. Häll på teriyakimarinaden och låt koka ihop i ett par minuter.
  8. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek laxen på hög värme i några minuter på varje sida.
  9. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  10. Servera med ris, kål, de grovhackade nötterna och gärna inlagd ingefära.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept