Grillade pilgrimsmusslor med jordgubbssalsa

Från Nyhetsmorgon

Den milda smaken från musslorna passar mer än väl de söta jordgubbarna . Pilgrimsmusslorna kan även bytas ut mot scampi. /Monika Ahlberg

24 juli 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 15 st pilgrimsmusslor, beroende på storlek
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Sallad

  • 250 g jordgubbar
  • 1 knippe salladslök, gärna röd
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär jordgubbarna i fjärdedelar.
  2. Finstrimla salladslöken.
  3. Blanda jordgubbar och salladslök. Häll på olivolja, balsamvinäger och strö över salt och peppar. Blanda och låt stå en stund.
  4. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Grilla eller stek pilgrimsmusslorna ca 1 minut per sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera pilgrimsmusslorna med jordgubbssalsan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept