Marulksmedaljonger med kronärtskockor och rödvinssås

Marulksmedaljonger med kronärtskockor och rödvinssås
Foto: Ann Lindberg

Du behöver

  • 2 msk raps- eller solrosolja
  • 12 st marulksmedaljonger
  • 1 msk smör
  • 1 tsk seafood & fish, god och med vacker färg, eller annat kryddsalt

Kronärtskockor:

  • 12 st kronärtskockshjärtan från burk
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 10 st små färskpotatisar
  • 2 msk hackad bladpersilja

Rödvinssås:

  • 3 dl rött vin
  • 2 msk vispgrädde
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Låt kronärtskockshjärtana rinna av.
  2. Hetta upp hälften av olivoljan i en panna.
  3. Stek kronärtskockorna gyllene.
  4. Salta och peppra.
  5. Skala och skär potatisen i bitar.
  6. Hetta upp resten av olivoljan i en annan panna och stek dem gyllene.
  7. Smaka av med salt och blanda ner persiljan.
  8. Blanda kronärtskockor och potatis. Håll varmt.
  9. Koka upp rödvin till såsen.
  10. Låt koka tills 1⁄5 återstår.
  11. Sänk värmen och tillsätt grädden och det rumsvarma smöret i tunna skivor. Såsen får inte koka, då kan den skära sig!
  12. Smaka av med salt och svartpeppar.
  13. Hetta upp raps- eller solrosolja i en panna.
  14. Bryn marulken i några minuter på varje sida tills den är vit och fin i köttet.
  15. Tillsätt smöret efter halva tiden.
  16. Ös fisken då och då med smöret.
  17. Lägg upp potatis- och kronärtskocksröran på tallrikar.
  18. Placera marulken ovanpå.
  19. Häll till sist rödvinssåsen runt om.
  20. Krydda och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept