Knaperstekt röding med sparris och dillkräm

Från Nyhetsmorgon

Knaperstekt röding är riktigt härlig sommarmat.

Beräknas för ca 4 personer.

2 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 900 g filead röding, helst med skinnet kvar
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Dillcréme:

  • 3 dl créme fraiche
  • 1 knippe dill
  • 3 tsk flytande honung
  • 0,5 st citron, saften
  • salt och peppar

Till servering:

  • Späd sparris
  • 150 g (ca) sikrom, forellrom eller löjrom
  • färsk potatis

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken.
  2. Stek den i smör på hög värme med skinnsidan neråt. Beräkna 2-3 minuter för skinnsidan och 1 minut för andra sidan.
  3. Rör ihop alla ingredienser till dillcrémen.
  4. Koka sparrisen i någon minut i lättsaltat vatten.
  5. Servera rödingen med sparris, dillcréme, färskpotatis och rom.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept