Crème Ninon (grön ärtsoppa)

Du behöver

  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 0,5 kg frysta gröna ärtor
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl champagne (kan uteslutas)
  • salt och nymalen vitpeppar
  • några kvistar färsk dragon, eller annan ört

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Häll på buljongen och låt den koka upp. Tillsätt de frysta ärtorna. Låt koka i några min.
  2. Mixa soppan slät och fin. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp. Häll i champagnen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med färsk dragon eller annan ört.
  4. Servera soppan tillsammans med parmaskinka- och sparrisfatet.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept