Röd soppa med smörfräst kål

20 min
Från Efter tio

En varm soppa är alltid gott och kan gärna serveras i värmetåliga glas på ett mingel.

3 juni 2008
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk passerade tomater (400 gram)
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 dl buljong, gärna av kycklingfond
  • 3 msk basilika, färsk och hackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 l strimlad kål, helst grönkål
  • 2 msk smör
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret och fräs löken mjuk utan att den tar färg.
  2. Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, buljong och basilika. Låt koka cirka 5 minuter och smaka av med paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Strimla kålen fint och fräs den mjuk i smöret. Häll upp soppan i glas och garnera med lite kål och en klick crème fraîche. Servera med oststänger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept