Pilgrimsmusslor med timjan- och tomatsmör

Från Förkväll

Pilgrimsmusslor är något av det bästa jag vet! Grillade så här och serverade på fat eller i ett snapsglas med ett härligt smör blir de till en riktig delikatess. /Monika

Magnus Svenssons vintips
Billecart-Salmon Brut Réserve 750ml - Artikelnummer 7454 - 339 kr
(finns även i 375 ml)
Elegant och komplex champagne med koncentrerad fruktighet av mogna röda äpplen, persika, citrus, grapefrukt, mandel, mineraler och rostat bröd. Inslag av aromatisk blommighet ger vinet charm samtidigt som en krämigt gräddig ton ger bredd och härlig textur till vinet. Torr och mycket frisk med lång eftersmak. Utmärkt som aperitif och till de allra flesta rätter av fisk och skaldjur. Ostron och andra skaldjur som äter naturella är den perfekta matchningen till champagne, samt givetvis en oslagbar dryck vid festliga tillfällen.

Cape Crown Cuvée Brut - Artikelnummer 7863 - 69 kr
Ungdomlig doft med inslag av persika, päron och lime. Torr, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, vingummi och limeskal. Serveras vid cirka 8 grader som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter.

14 december 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 75 g smör, iskallt
  • 2 st soltorkade tomater, gärna inlagda i olja
  • 2 st salladslökar, endast det gröna strimlat
  • några kvistar timjan
  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Till servering

  • 1,5 påsar jungfrusallad eller ruccola
  • gott bröd

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlöken och koka den i balsamvinägern i cirka två minuter.
  2. Skär smöret i tärningar.
  3. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en smörtärning i taget.
  4. Finhacka tomaterna och strimla det gröna på salladslöken. Tillsätt till smörblandningen.
  5. Repa ner timjan och smaka av med salt och peppar.
  6. Hetta upp oljan i en grillpanna.
  7. Grilla pilgrimsmusslorna i någon minut på varje sida.
  8. Lägg upp salladen på ett vackert fat eller i snapsglas och placera pilgrimsmusslorna ovanpå.
  9. Häll till sist över det varma smöret och servera, gärna med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept