Kräftstjärtsallad med äpple

10 min
Från Efter tio

En krispig och fräsch sallad som lätt kan läggas på lut om det bara finns en burk kräftstjärtar i saltlake hemma!

3 juni 2008
Visa mer
10 min

Du behöver

  • 300 g kräftstjärtar
  • 1 st rött äpple, syrligt
  • 1 st rödlök (liten), fint hackad
  • 3 msk fint hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk calvados
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • salt
  • tunna ljusa knäckebröd till servering
  • citronskal till garnering

Gör så här

  1. Hacka kräftstjärtarna och äpplet grovt, lök och dill fint. Blanda samman i en skål.
  2. Tillsätt majonnäs och calvados. Smaka av med cayennepeppar och salt. Lägg upp klickar på brutna bitar av tunt fint och ljust knäckebröd. Riv till sist över lite citronskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept