Filoknyten med chèvrefyllning

30 min
Filoknyten med chèvrefyllning
Foto: Tina Kindblom/TV4
30 min

Du behöver

  • 300 g filodeg
  • 1 msk smör
  • 50 g babyspenat
  • 150 g chèvre
  • 0,5 dl vispgrädde
  • äggvita till pensling

Gör så här

  1. Tina filodegen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt bladspenaten och fräs ytterliggare 1 minut.
  3. Tillsätt getosten och låt den smälta. Häll på grädden och sjud ihop. Låt svalna så att krämen stelnar.
  4. Bred ut krämen på filodegsplattorna. Pensla med äggvita och se till att få minst 2 lager.
  5. Skär sen ut fyrkanter, cirka 12-15 stycken. Lägg en klick chévrekräm på varje fyrkant och vik/vrid ihop.
  6. Pensla med äggvita och grädda på 200 grader i cirka 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept